Sammenlign priser på kassesystemer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kassesystemer - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Hvor skal kassesystemet installeres?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 08 juni 2021

7 grunde til at skifte til et POS-kassesystem

Hvad er et POS- / Point of Sale-kassesystem?

Hvis du driver virksomhed, kender du måske allerede til problemet. Din kassebeholdning stemmer ikke overens med din varebeholdning. Dine salg bliver ikke registreret ordentligt, og du og dine medarbejdere bruger alt for mange ressourcer på at holde overblikket i stedet for at fokusere på jeres kunder. Måske er du kommet til erkendelsen af, at der er noget galt, men du kan ikke sætte en finger på, hvad problemet helt præcist er. Et POS (Point of Sale) kassesystem kan hjælpe din virksomhed med at få overblik og optimere din virksomheds salg. Et POS-kassesystem er et kassesystem bestående af en computer med tilhørende software. Computeren er udstyret med nødvendigt udstyr til at ekspedere kunder. Herunder får du 7 grunde til, at din virksomhed bør skifte til et POS kassesystem.

1. Få et overblik over lagerbeholdningen

Mange butiksejere har oplevet, hvad det vil sige, at varer eller penge pludselig forsvinder fra kassen uden at kunne forklares. Ligeledes sker det af og til, at varer er udsolgte, fordi overblikket indimellem forsvinder. Et pludseligt svind i kasse- eller lagerbeholdningen går ikke uopdaget hen med et Point of Sale-kassesystem. POS-kassesystemer er designede til at registrere alle varer og salg. Det betyder både rettidigt og nøjagtigt salgsregistrering, så du hele tiden er på forkant med lav varebeholdning og således undgår udsolgte varer. Næsten alle moderne Point of Sale kassesystemer har et indbygget lagerstyringsmodul, der nemt kan skabe overblik og kan være med til at lokalisere årsagen, når uoverensstemmelser opstår.

2. Mange værktøjer i én pakke

Med et POS-kassesystem medfølger en masse fordelagtige værktøjer for dig og din virksomhed. Blandt andet får du de nødvendige elementer som dankortterminal, stregkodescanner, kasseapparat og pengeskuffe. Køb af særskilt udstyr eller software kan være dyrt i det lange løb. Men i et Point of Sale-kassesystem bliver alle de nødvendige redskaber inkluderet i én pakke. Hvis du ikke ønsker alle redskaber på én gang, har du mulighed for løbende at tilkøbe værktøjerne som "add ons", der blot bliver installeret i kassesystemet.

3. Undgå at kæmpe med prisnedsættelser og tilbud

Prisnedsættelser er blevet meget nemmere at håndtere med et POS-kassesystem. Et fælles problem for mange små og mellemstore virksomheder er at holde styr på prisnedsættelser. Det kan være svært at holde overblikket over, hvilke varer der er sat ned. I stedet for at skulle kæmpe med et kasse-registreringssystem med kvitteringer, kan et POS kassesystem automatisere processen ved automatisk at medregne prisnedsættelser, så du præcist kan måle din omsætning.

4. Kampagner og tilbud kan spores effektivt

Hvis din virksomhed kører med forskellige kampagner og tilbud, kan dit POS-kassesystem hjælpe dig. Kampagner kan være et centralt element til at fastholde dine kunder, hvad enten du kører med kuponer, særlige rabatter eller andre tilbud. Problemet er, at det er svært at styre overblikket forbundet med både kortvarige og langvarige kampagner. Det er desuden svært at spore deres indirekte effekt på salget. Et POS-kassesystem gør dog arbejdet med at spore effekten af dine kampagner og tilbud, og kan være et fantastisk værktøj til at tracke, hvor vellykket din egen markedsføring har været. De fleste POS-kassesystem har værktøjer, som nemt og overskueligt kan vise dine resultater ned til mindste øre. Således kan du se, hvilke kampagner der har haft succes, og hvilke du bør stoppe omgående.

5. Få kontrol over dine medarbejdere

Med et POS kassesystem kan du få et overblik over dine medarbejderes præstationer - selv når du ikke er på arbejde. Mange virksomheder lider af medarbejderes ineffektivitet, lige så snart chefen er væk. Et POS-kassesystem er udstyret med værktøjer, som kan hjælpe med at forbedre de områder, hvor du og dine medarbejdere er ineffektive. Hvis din virksomhed lider under, at dine medarbejdere slapper for meget af, er et POS-kassesystem det rigtige for dig.

6. Opnå sammenhæng mellem alle dine butikker

Hvis du ejer flere butikker, kan et POS-kassesystem hjælpe dig med at få sammenhæng i dine priser og procedurer. Det kan være en pinlig affære, hvis en kunde opdager, at priserne varierer fra butik til butik. Hvis din virksomhed opererer mere end ét sted, kan et Point of Sale-system sikre ensartet prissætning. Yderligere hjælper et POS-kassesystem med at automatisere den overordnede varebeholdning ved hjælp af lagerstyringsmodul, så du kan holde øje med efterspørgsel i de forskellige butikker. Du kan også let informere dine kunder om lagerbeholdningen i de andre butikker, hvis en efterspurgt vare skulle være udsolgt. POS-kassesystemerne i de forskellige butikker kan nemlig sættes op, så de kan kommunikere med hinanden.

7. Gør bedre brug af dit personale

Som virksomhedsejer er der ikke noget mere irriterende end at se sine ansatte bruge al sin tid på at rette op på fejl og dobbeltkontrollere kasseopgørelsen, fordi der ikke er overblik. I stedet er det ønsket, at ens medarbejdere kan bruge al sin arbejdstid på det, som skaber værdi for virksomheden - at værne om kunderne. Et godt POS kassesystem minimerer det manuelle arbejde og giver dine medarbejdere frihed til at sælge. Det minimerer omkostninger og maksimerer kvaliteten af kundeservice og salg.

På tide at skifte det gamle kassesystem ud?

Hvis du har indset, at et POS kassesystem er det rigtige for din virksomhed, er du allerede kommet til det rette sted. På Ekspertvalg.dk har du mulighed for at indhente tilbud på POS-kassesystemer fra forskellige leverandører. Ved at kontakte os via kontaktformularen vil du blive ringet op af en fagekspert med henblik på at diskutere dine behov. Dernæst vil du modtage op til flere tilbud på kassesystemer, som er relevante for din virksomhed. Husk, at det er gratis og uforpligtende at anvende vores service.