Sammenlign priser på kassesystemer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kassesystemer - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Hvor skal kassesystemet installeres?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 08 juni 2021

Hvorfor skal jeg vælge en mobil dankortterminal?

Har du et kassesystem, kan det også være, at du har brug for en håndholdt dankortterminal. En mobil dankortterminal er til forskel fra en normal terminal, uafhængig af opladere og andre kabler når den er i brug. Dankortterminalen kører i stedet over Global system for mobile communication (GSM) eller over WIFI, dog kan de fleste mobile terminaler også køre offline så det altid er muligt at betale. Det er vigtigt at oplade dankortterminalen når den ikke er i brug, så batterierne har nok strøm til at blive brugt i en længere periode uden tilførsel af strøm.  At en dankortterminal er mobil hæmmer ikke dens funktioner, de fleste mobile terminaler har funktioner såsom gebyrberegning, modtagelse af gavekort og drikkepenge. Herudover kan de fleste mobile terminaler køre offline og enkelte modeller har indbygget touch skærm for at øge brugervenligheden. De nyere modeller af mobile dankortterminaler har også indbygget NFC, således at kunden kan betale uden at kreditkort eller mobiltelefon kommer i direkte kontakt med terminalen.

Hvilke fordele er der ved en mobil dankortterminal?

En mobil dankortterminal åbner op for flere muligheder, du behøver derfor ikke længere at stå bag disken, men kan derimod møde kunden på gulvet. Specielt ved restauranter har dette en stor fordel, da der kan betales ved bordet frem for at kunderne skal op til disken for at betale, hvilket viser en god service overfor kunderne. En mobil dankortterminal kan ligeledes modtage gavekort og drikkepenge og det er derfor kun nødvendigt at gå til kassen hvis der betales kontant. En blanding af en mobil dankortterminal og det nye NFC system, øger betjenings hastigheden markant og giver medarbejderne fleksibilitet til at udføre bedre service overfor kunderne. Derudover slipper man for at have ledninger og kabler liggende og rode. Det ser ikke blot bedre ud at fjerne kablerne, men det er også nemmere at gøre rent, når man ikke skal styre kludene uden om rod.

Hvad er Near Field Communication (NFC)?

De fleste mobile dankortterminaler af de nyere modeller, har indbygget NFC. NFC er det nyeste indenfor elektronisk betaling, hvorpå du kan betale med enten en mobiltelefon eller et dankort/kreditkort. Mobilen eller kreditkortet holdes op til 5cm fra en mobil betalingsterminal, hvorefter der bliver overført penge. Denne teknologi gør betalingen hurtigere og en lille bonus ved denne betalingsform er at bakterier på terminalen bliver holdt nede, da kunderne ikke rør ved den mobile dankortterminal.

NFC teknologien er forholdsvis ny på markedet og er derfor ikke så udbredt endnu. Der forventes dog af eksperter, at det vil blive meget udbredt når det får den ønskede opmærksomhed. Det vil derfor anbefales at vælge en mobil dankortterminal der har FNC, fremfor en der ikke har. Således behøver man ikke at skifte terminal hvis man senere ønsker at gøre brug af NFC.  

NFC kræver at kunden har NFC i deres mobil eller i deres kreditkort. Teknologien bliver bygget ind i næsten alle nye mobiltelefoner og kreditkort bliver ligeledes produceret med teknologien inde i den normale chip. Der skal derfor ikke tillægges eller special produceres mobiltelefoner eller kreditkort for at kunne håndtere dette.