Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 03 november 2021

3 gode råd til dig, som vil åbne en detailvirksomhed

content

Drømmer du om at udleve drømmen som detailvirksomhedsejer? Og har du allerede fået fingrene i et godt sted til din forretning? Så kan det være, du er på jagt efter lidt inspiration til, hvordan du kan indrette den, så du får den helt rigtige atmosfære.

Sørg for nemme betalingsmuligheder

Det er selvfølgelig vigtigt, at du kan få betaling fra dine kunder, når de har fået fat i nogle af dine gode produkter. Der er flere forskellige betalingsmuligheder, du kan tilbyde. Det er blevet mere moderne i detailvirksomheder at tilbyde betaling med mobilepay, som mange kunder har ved hånden.

Det helt klassiske er naturligvis et kasseapparat med fx en dankortterminal og pengeskuffe. Der er forskellige kassesystemer, hvorfor du altså kan finde det rette, som matcher til butiksdisken. Nu, hvor du skal ud at investere i et nyt kasseapparat, var det så ikke også noget med en ny fagforening? Det kunne eksempelvis være dm.

Vælg det rette butiksinventar

Når du skal vælge inventar, så bidrager materialevalget til at skabe en stemning i din butik. Det er også vigtigt at have det rette, så din forretning er velorganiseret, og dine produkter tager sig bedst muligt ud.

Du kan indrette din butik med eksempelvis oplægsborde, reolsystemer, glasmontre og podier. Vil du tilbyde indkøbskurve, som dine besøgende kan lægge deres varer ned i?

Er du forhandler af tøj, kan det derudover være oplagt med tøjstativer og mannequiner, så dine kunder kan blive inspireret.

Få fingrene i det rette udstyr til dine medarbejdere. Det kan eksempelvis være udstyr til prismærkning og gaveindpakning.

Skab en rummelig indretning

Når du skal placere inventaret og dine produkter, er det godt at tænke med ind, hvordan du kan skabe en naturlig gennemgang. Hvilke kategorier vil du inddele dine varer i? Hvor er det mest hensigtsmæssigt, at butiksdisken står? Hvad skal byde dine kunder velkommen i butikken som det første?

Placeringen af optimal belysning med eksempelvis spots eller flotte lamper, så dine kunder kan se dine varer, er også værd at overveje.

Er dit lokale udstyret med store, flotte vinduer kan du med fordel udnytte dem til at skabe en stemning, der inviterer indenfor. Du kan eksempelvis udstille nogle af dine produkter, så du skaber noget blikfang for vinduesshopperne og interesserede. På den måde kan du vække forbipasserendes interesse og måske give dem lyst til at gå på opdagelse indenfor i din butik.