Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 23 februar 2022

En vigtig ting når du starter din egen virksomhed

content

Der er i dag mange, der vælger at kaste sig ud i et eventyr. Her er der tale om drømmen om at stå på egne ben og dermed at løsrive sig fra chefer, forudbestemte arbejdstider og allerede planlagte arbejdsmetoder. Det er nemlig noget, der kan give din hverdag et større rum til spontanitet og en mulighed for, du kan nyde meget mere frihed.

Det er dog ikke kun fryd og gammen at starte sin egen virksomhed. Det ligger også et stort ansvar på dig, idet der er mange nye ting, du skal forholde dig til. Og særligt én ting, er der mange, der glemmer.

Hvad er en LEI kode?

Her er der tale om en LEI kode – men hvad er en LEI kode?

LEI står for Legal Entity Identifier, og er en standardiseret kode på 20 tegn, der består af både tal og bogstaver. Denne bruges til at identificere virksomheder og juridiske enheder, der udfører finansielle transaktioner og handler med værdipapirer. Hvis du gerne vil starte en virksomhed der har at gøre med blandt andet obligationer, aktier eller futures, er det således en nødvendighed for dig, at du får oprettet din egen LEI kode.

Det er ikke gratis

På en måde fungerer en LEI kode, som det danske CVR-system, som netop bruges på samme måde til at identificere virksomheder og juridiske enheder, men CVR bruges kun i Danmark, mens LEI er en standard, der bruges i hele EU og faktisk også i store dele af resten af verden. Og derfor kan en LEI kode i flere tilfælde sammenlignes med et globalt CVR-nummer.

Det skal dog fornyes hvert år, og derfor er det ikke gratis at have en LEI kode. Det årlige gebyr dækker over administration, regulering og drift af systemet.

Derfor er det en fordel

Det er vigtigt for dig at få en LEI kode, idet du så er med til at sikre, at de finansielle systemer og transaktioner bliver mere gennemsigtige. Du er samtidig med til at forhindre hvidvask og andre former for økonomisk svindel, som inden for denne branche med for eksempel værdipapirer er et meget stort problem.

Derudover bliver LEI også brugt til at regulere finansielle faktorer i de jurisdiktioner, der benytter sig af systemet, hvorfor det også er en vision, at systemet bliver gjort til et globalt standardsystem, der bruges på tværs af både lande og markeder.