Sammenlign priser på kassesystemer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kassesystemer - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Hvor skal kassesystemet installeres?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 08 juni 2021

Kasseapparat

Information om kasseapparat

Når du ønsker at investere i et nyt kasseapparat, så kan du med fordel lade ekspertvalg.dk hjælpe dig gennem processen. Hos Ekspertvalg.dk har vi nemlig specialiseret os i, at hjælpe kunder med indhentning af tilbud på kasseapparater og kassesystemer. Vi tilbyder dermed ikke bare professionel rådgivning og vejleding men giver dig en gratis og uforpligtende sammenligningsservice, hvor du modtager op til fire forskellige tilbud fra forskellige leverandører. Du får derfor hurtigt et gennemsigtigt overblik over priserne på markedet, og sparer mange timers research arbejde. Når vores service både er gratis og uforpligtende betyder det, at det i sidste ende er helt op til dig, om du vil gøre brug af tilbuddene eller ej.

Forskellige typer af kasseapparat

De fleste forretninger er i den daglige drift afhængige af et godt kasseapparat for at kunne løse dagens opgaver. Hvor datidens kasseapparat udelukkende var udviklet til at kunne håndtere kundetransaktioner, så er nutidens kasseapparat udviklet til at favne langt bredere og dermed kunne håndtere mange forskelligartede opgaver. Et moderne kasseapparat kan således, udover kundebetalinger, håndtere opgaver i forhold til økonomistyring, løn, lagerbeholdning, integrering af webshop, og meget mere.

Det moderne kasseapparat letter derved det administrative arbejde, så du kan bruge din tid på profitmaksimering i stedet. Et moderne kasseapparat er derfor et uundværligt værktøj for professionelle erhvervsdrivende. Når du investerer i et kasseapparat får du nemlig i dag en komplet løsning, der kan sparer dig både tid og penge.

POS system

Kasseapparater i dag, er baseret på det såkaldte POS system – også kendt som point of sale.

Det betyder ikke bare at nutidens kasseapparat er elektronisk og webbaseret og at styresystemet er gearet til at kunne håndtere flere forskellige opgaver, men det betyder også at brugervenligheden er vægtet højt. Et hvert system kan nemlig skræddersyes efter ens specifikke behov, således at man får et system, der på kan løfte opgaverne i den daglige drift og optimere samt effektivisere arbejdsgangene så tilfredsstillende som muligt, hvilket i sidste ende resulterer i profitmaksimering.

Det betyder derfor, at softwaren er udviklet til det enkelte behov. Ofte vil det dog være sådan, at der vil være et vist sammenfald mellem systemerne i de forskellige brancher, da det er behovet der dikterer funktionerne i systemet. Således vil butikker derfor ofte have samme behov, ligesom restauranter, hoteller og barer vil have systemer der tilnærmelsesvist ligner hinanden. 

Når man skal investere i et kasseapparat med POS system, skal man derfor, før noget andet, sørge for at præcisere ens konkrete behov, således at man får et POS system der matcher ens forventninger. I visse tilfælde kan det nemlig være svært, hvis ikke umuligt, at ændre på softwaren i ens system, når først det er implementeret. Så for at undgå at investere penge i et inkompatibelt system, gør man klogt i bruge tid på behovsafdækning først.

Læs mere: POS kassesystem

Kasseapparat med touch screen, keyboard, eller iPad

Nutidens kasseapparat fås både med touch screen og almindelig skærm med tilhørende keyboard og mus. Det er smag og behag hvilket system man foretrækker. Vælger man systemet med touch screen er det dog muligt at få et system hvor man bruger sin iPad som hardware til ens kasseapparat. Derved har man desuden en mobil løsning på ens kasseapparat.

Man kan således tilgå systemet hjemmefra eller hvis man er bortrejst. Derved er systemet især fordelagtigt for forretningsdrivende der ofte kører på kundebesøg og laver en del salg ude at huset. Med en mobil løsning på ens kasseapparat får man nemlig mulighed for at registrere salg direkte, og undgår derved en masse dobbeltarbejde, når man kommer hjem på kontoret efterfølgende. Det eneste et iPad drevet kassesystem kræver er nemlig net forbindelse. Skulle det ske, at man på et givent tidpunkt er udenfor forbindelse, synkroniseres salget så snart forbindelsen genetableres. Der er derfor mange fordele ved at vælge et kasseapparat hvor iPaden er koblet til systemet.

Bruger du iPaden som hardware i en butik bygges systemet op således at både kvitteringsprinter, og eksempelvis scanner er koblet til iPaden, og efterhefter fungerer systemet som ethvert andet almindeligt kasseapparat.

Typiske eksempler på POS basis pakke systemer:

Der findes mange forskellige leverandører af POS systemer, men hovedparten vil ofte have en basis pakke – udviklet og designet i forhold til de enkelte brancher. I forhold til detailbranchen vil en basis pakke oftest se således ud: 

  • Software skræddersyet til detail
  • Terminal
  • Touch screen, iPad, eller skærm med mus og keyboard
  • Bonprinter
  • Pengeskuffe
  • Stregkodescanner
  • Integrering med webshop

Mange forretninger sælger både fra deres fysiske butik, såvel som fra deres online. Webshoppen genererer ofte meget trafik og er derfor en betydningsfuld salgskanal. Når den integreres med POS systemet, betyder det eksempelvis at opgaver i forhold lagerstyring optimeres.

Typiske eksempler på POS systemer til hotel- og restaurationsbranchen:

Hotel- og restaurationsbranchen adskiller sig fra detailbranchen ved at have nogle lidt anderledes behov. Eksempelvis stiller denne branche særlige krav til et POS system i forhold til håndtering af reservationer, bestillinger, værelsesbooking, udenlandsk valuta osv. Desuden vil systemet i dette tilfælde ofte være udviklet specifikt til at kunne håndtere restaurationsbranchens arbejdsformer- systemet vil derfor også indeholde håndterminaler, der letter tjenernes arbejde og skaber et bedre flow i samarbejdet med køkkenet.

Alt efter branche er det derfor muligt at få integrerede og tilpassede løsninger.

Hvad er prisen på et kasseapparat?

Eftersom et kasseapparat kan være sammensat på mange forskellige måder og softwaren for det enkelte system kan være meget forskellig, betyder det, at priserne vil variere i forhold til hvad systemet skal kunne. Den eksakte pris på netop det kasseapparat, der er tilpasset til dit behov, får du derfor når vi indhenter tilbud til dig. Det bedste råd er dermed at rådføre sig med de forskellige leverandører, og derefter vælge den løsning på kasseapparat hvor både pris og kvalitet går hånd i hånd.

Ønsker du, at ekspertvalg.dk skal guide dig gennem købsprocessen og indhente relevant tilbud, så udfyld kontaktformularen i højre side. Så bliver du kontaktet af en af vores medarbejdere i løbet af kort tid. Sammen afgrænser og præciserer vi dit behov og efterfølgende bliver du kontaktet af forskellige leverandører med tilbud der er skræddersyet til netop dig.